>PATLICANLI KİŞ

>

İşte size lezzet ötesi bir lezzet:)) Herkesin bayıldığı, patlıcan sevmiyorum diyenlerin bile dayanamadığı bir tarif:)
Hamuru için:

1 su bardağı un
75 gr tereyağı
1 tutam tuz
4 yemek kaşığı soğuk su

İç harcı için:

3 patlıcan
15 gr tereyağı
1 yemek kaşığı un
1,5 çay bardağı süt
150 gr rendelenmiş kaşarpeyniri
1 diş sarımsak
tuz

Yapılışı:

Tereyağı, un, su, ve tuzu mutfak robotunda çekin.
Hamuru tezgaha alarak yoğurun.
Naylon poşete koyup buzdolabında 15-30 dk bekletin
Patlıcanları közleyin.
Kabuklarını soyun ve iri iri doğrayın.
Tereyağını tencereye alın
Unu ilave edin ve hafifçe kavurun.
Patlıcanları ekleyip karıştırın.
Sütü ekleyin ve birkaç dakika pişirin ve ılınmaya bırakın.
 Buzdolabından çıkardığınız hamuru tart kalıbının içine bastırarak yayın.
Patlıcanlı karışımı üzerine dökün.
Kaşarpeynirini serpiştirin.
180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Ilık servis yapın

NOT: Bu tarifi Güzel Şeyler (Lezzet)’den aldım..
 
 

About sevilce

hjklloo
This entry was posted in tuzlular. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s