>ARMUTLU ZENCEFİLLİ MUFFİN

> Herkese iyi haftalar dileyerek başlıyorum bugün..uzun bir aradan sonra bugun yeni bir tarifi paylaşmak istiyorum sizlerle…bu tarifi yabancı bir sitede buldum..( МАГИЯ И ЛЮБОВ )
Tadı çok güzel..yumuşak ve ıslak bir kek kıvamında..Evde kalmış armutları değerlendirmenin en iyi yolu bence..
Gelelim tarife..
Gerekli malzemeler:
1-3/4 çay fincanı un
3/4 çay fincanı şeker
2/3 çay fincanı yoğurt
1/2 çay fincanı sıvıyağ
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı zencefil
1 yemek kaşığı bal
2 yumurta
2 armut (soyulmuş ve küp doğranmış)
Yapılışı:
1. Sıvı malzemeleri (yumurta, yoğurt, bal, sıvıyağ) derin bir kapta karıştırın.
2. Ayrı bir yerde kuru malzemeleride karıştırın ve sıvı malzemelere yavaş yavaş ilave edin ve pürüzsüz bir kıvam elde edin.
3. Son olarak küp doğranmış armutları ilave edin ve şöyle bir altüst edin.
4. Küçük muffin kağıtlarını tepsiye yerleştirin. (muffin kağıdı yoksa kek kalıbında da pişirebilirsiniz) Kağıtların 2/3’ünü doldurun.
5. 180 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 20-30 dk pişirin.

About sevilce

hjklloo
This entry was posted in muffin. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s