>SADE POĞAÇA

> Pazar kahvaltısı için yapılmiş ve soğumasını bile beklemeden tükenmiş bir poğaça..

Sizde deneyin:)))

Malzemeler:

3 su bardağı un

1 tatlı kaşığı kuru maya

1 çay bardağı ılık süt

1 çay bardağı ılık süt

1 yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

1 çorba kaşığı şeker

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Susam, çörekotu

Yapılışı:

1. Kuru mayayı ılık süt ve suyla karıştırın. Biraz mayalanması için bekleyin.

2. Derin bir kapta yumurta sarısı hariç bütün malzemeyi karıştırın. Hamurumuz birazcık elimize yapışabilir. Fazladan un eklemeyin..eklerseniz poğaça sert olur..

3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın..hamurun elinize çok yapışmaması için ellerinizi unlayın..hamurları yuvarlayıp tepsiye dizin..

4. Yumurta sarısının içine bir damla sıvıyağ ekleyin..tepsiye dizmiş olduğumuz hamurlarımızın üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısını sürün..susam ve çörekotunuda üzerine ekin..

5. Hamurların mayalanması için sıcak bir ortamda bekletin..

6. Fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp mayalanmış olan poğaçalarımızı 15-20 dk civarında pişirelim.

Not: İsterseniz poğaçaları şekillendirirken içlerine peynirde koyabilirsiniz..

About sevilce

hjklloo
This entry was posted in tuzlular. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s