>PARAMPARÇA PASTA

> Benim için uzun bir aradan sonra tekrar merhaba herkese..Blogger’dan kaynaklanan sıkıntıdan dolayı postta yeni birşeyler ekleyemedim…Sanırım sorun giderildi ve yine burdayım..
Bugün sizlerle yine bir iftar sofrası için hazırladığım pastayı paylaşacağım.
Pastanın pandispanyası dikey pastayla aynı…benim favorim oldu desem yeridir.. tabi pastayı deneyenler içinde sanırım..
Pandispanya için(18 cm’lik kalıp için)
4 yumurta
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı yoğurt
1 limon suyu ve kabuğu
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Krema için:
3 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
1/2 su bardağı nişasta
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı şeker
1 paket vanilya

Araları için: Muz ve damla çikolata

Üzeri için: 1 paket krem şanti, 1 bardak soğuk süt

Kırıklar için:
2-3 yemek kaşığı toz şeker
Kırmızı gıda boyası(gıda boyası yoksa sadece şekerle de yapabilirsiniz)

Yapılışı:
1. Fırınımızı 180 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakıyoruz.
2. Derin bir kapta şeşer ve yumurtayı çırpıyoruz.
3. Sıvıyağ, limon suyu ve kabuğu, yoğurdu ve vanilyayı ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
4. Un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyip sıvı karışıma ekliyoruz. Tahta kaşık veya benim yaptığım gibi mikserle pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
5. Yağlı kağıt serdiğimiz kalıbımıza karışımı döküyoruz.
6. Klasik kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol ediyoruz.
7. Pişen pandispanyayı tel ızgara üzerinde soğumaya bırakıyoruz.

Not: Pandispanyayı bir gün öncesinden pişirmek herzaman daha iyi sonuç verir. Hem kesilmesinde sorun çıkmaz hemde daha lezzetli olur.

8. Krema için bütün malzemeleri çırpıcı ile çırpıyoruz. Pürüzsüz olunca ocağa koyup muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
9. Krem şantiyi sütle çırpıyoruz ve donması için buzluğa kaldırıyoruz.
10. Pandispanyamızı 3 parçaya bölüyoruz. Birinci katına kremamızdan bolca sürüyoruz, üzerinede dilimlediğimiz muzları diziyoruz. İkinci parçayı üzerine kapatıp tekrar kremadan sürüp bolca damla çikolata koyuyoruz. Son parçayı kapatıyoruz. Buzluktan çıkardığımız krem şantiyi pastanın her tarafına sürüyoruz. Tekrar buzdolabına kaldırıyoruz.
11. Kırıklar için teflon bir tavaya şekeri koyuyoruz ve eriyene kadar bekliyoruz. Şeker eriyince hemen kürdan ucuyla gıda boyasını ileve edip karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz tezgahımızın üzerine şekeri çok hızlı bir şekilde önce çatalla rastgele döküyoruz, geri kalanınıda yayıyoruz ve donması için bekliyoruz. Donan şekerimiz istediğimiz büyüklükte elimizle kırıyoruz ve pastamızın üzerine yapıştırıyoruz.
Sonuç olarak bence gerçekten çok lezzetli bir pasta elde etmiş olacaksınız:))))))
Hepinize afiyet olsun:)))

About sevilce

hjklloo
This entry was posted in Pastalar. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s