>Tarçınlı Limonlu Fincan Kek

>

Bugün çok sıcak..yazın en sıcak günleriymiş..gerçi 2007 yazındaki sıcaklıklar gibi olamaz ama yinede çok sıcak bir gün bugün…

Bu sıcak yaz gününde uzun zamandır denemek istediğim fakat zamansızlıktan bir türlü yapamadığım meşhur fincan keki paylaşacağım sizinle..

İnternette baktığımda hep aynı tarif vardı..kakaolu fincan kek…ben biraz değişiklik yapmak istedim ve tarçınlı, limonlu hatta bir parça zencefilli olarak kayda geçtim:))))))

Evettt şimdi sıra tarifte..
Malzemeler:

1 yumurta
1 çay bardağı şeker

1 çay bardağı süt

2 çay bardağı un

1/2 çay kaşığı tarçın

1/2 çay kaşığı zencefil

1 limon kabuğu rendesi ve 1 yemek kaşığı limon suyu

Kabartma tozu

Vanilya

Yapılışı:

1. Yumurta ve şekeri çırpıyoruz.(mikser kullanmadan tel çırpıcı ile)

2. Kalan diğer bütün malzemeleri de ilave edip karıştırıyoruz.

3. Orta büyüklükteki kahve fincanlarının içine kağıt kalıplarımızı koyuyoruz.(koymadan yaparsak kekin fincana yapışma olasılığı yüksek olur)

4. Kek harcımızı fincanlara paylaştırıyoruz.(ortalama 6 fincan)

5. Geniş bir tencereye fincanlarımızı diziyoruz.

6. Fincanların yarısına gelecek kadar tencereye su koyuyoruz.

7.Tencere kapağının altına temiz bir havlu veya bez elinizde ne varsa koyalım.(pilav demler gibi)(böylece buharlaşan su keklerin üzerine damlamaz)

8. Tencerenin kapağını kapatıp kaynayıncaya kadar bekliyoruz. Su kaynadıktan sonra ocağın altını en küçüğe getirip 20 dk pişiriyoruz.

9. Bu sürenin sonunda ocağı kapatıp tencerenin kapağını yaklaşık 20 dk açmıyoruz.

About sevilce

hjklloo
This entry was posted in kekler. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s