>Elmalı Tart

>

Tart Hamuru:
4 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
2,5 bardak un
150 gr tereyağ

Üzeri için:

3 büyük boy elma
2-3 yemek kaşığı şeker
yarım su bardağı öğütülmüş ceviz(iri taneli)
1 çay kaşığı toz tarçın

Süslemek için pudra şekeri

Yapılışı:

1. Yumurta dışındaki tüm malzemeyi birbirine yedirerek yoğuruyoruz.
2. Yumurtayı ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz.(yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olacak)
3. Hamurun yaklaşık 3/1 üstünü süslemek için ayırıyoruz.
4. Hamurumuzu kalıbımıza yerleştiriyoruz.Kabarmaması için çatal yardımıyla hertarafını deliyoruz.(tart kabını yağlamadım hamur yağlı olduğu için)
5. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

6. İç malzemesi için elmaları soyuyoruz ve ince ice doğruyoruz.(rende olunca daha yumuşak bir harç elde ediliyor).İçine şekeri ekleyip pişiriyoruz. Pişince cevizi ve tarçını ilave edip soğumaya bırakıyoruz.

7. Pişen tartımızın üzerine elmalı harcımızı yayıyoruz.
8. Ayırdığımız hamurdan dilediğimiz kalıpla şekiller kesiyoruz.Hamurları tartın üzerine yerleştiriyoruz.
9. Isıtılmış fırının üst rafında hamurlar hafif renk değiştirene kadar fırınlıyoruz.
10. Pişince tel ızgara üzerinde soğumaya bırakıyoruz.
11. Soğuyan tartımızı pudra şekeri ile süslüyoruz.

About sevilce

hjklloo
This entry was posted in tart. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s