>Çilekli Tart

> Tart Hamuru:

4 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
2,5 bardak un
150 gr tereyağ veya margarin(oda sıcaklığında)

Kreması için:

3 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı nişasta
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için:

1 paket tart jölesi
500 gr çilek

Yapılışı:
1.
Yumurta dışındaki tüm malzemeyi birbirine yedirerek yoğuruyoruz.
2.Yumurtayı ilave edip yoğurmaya devam ediyoruz.(yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olacak)
3.Hamurumuzu kalıbımıza yerleştiriyoruz. Hamurumuzun kabarmaması için çatal yardımıyla hertarafını deliyoruz.(Ben tart kabını yağlamadım hamur yağlı olduğu için)
4.Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında hafif kızarana kadar pişiriyoruz.

5.Krema için tüm malzemeyi mikserle karıştırıp ocakta pişiriyoruz.
Hafif ılınınca topak topak kalmaması için tekrar mikserle çırpıyoruz.

6.Hazırladığımız kremayı pişirdiğimiz tartımızım ortasına döküyoruz.

7.Dörde böldüğümüz çilerkleride kremanın üzerine istediğimiz şekilde diziyoruz.

8.Üzeri için bir paket tart jölesini arkasındaki tarife göre pişirip fırça yardımıyla tartımızın üzerine sürüyoruz.

About sevilce

hjklloo
This entry was posted in tart. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s